Поради

ЯК ПОЗБУТИСЯ ЗАПАХУ ЧАСНИКУ І ЧОМУ ВІН ТАК ДОВГО ТРИМАЄТЬСЯ В ОРГАНІЗМІ

Часник містить речовину під назвою аліцин. Це і є джерело характерного запаху. Аліцин активізує вітамін B1, необхідний для обміну речовин, підвищує швидкість метаболізму, та створює збадьорливий ефект. Дефіцит вітаміну B1 може призвести до втоми та втрати апетиту.
Відразу після вживання частинку алліцин окислюється внаслідок хімічної реакції та виділяє сильний аромат, який зберігається у роті.

Читайте також:Користь мигдалю

Потім компоненти потрапляють у кров у процесі травлення, циркулюють по всьому організму та виділяються з потом. Виникає відповідний запах.
Якщо секреція слини в роті знижується, то неприємний запах із рота стає сильнішим, тому один із методів – пити достатньо води, близько 1,5 літра на день.
Якщо аромат часнику зберігається довго, необхідно їсти продукти, що містять велику кількість молочнокислих бактерій, наприклад, йогурт, щоб покращити кишкову мікрофлору. Натомість пиво – навпаки посилює запах частинку.

Коментарі Вимкнено до ЯК ПОЗБУТИСЯ ЗАПАХУ ЧАСНИКУ І ЧОМУ ВІН ТАК ДОВГО ТРИМАЄТЬСЯ В ОРГАНІЗМІ