Поради

Як приготувати неймовірно смачний соус ткемалі зі слив

Ця страва родом із Грузії,яка точно здивує вас неймовірною палітрою смаку .
Соус ткемалі зі слив чудово підходить до будь-якого виду м’яса та риби.

Це надзвичайно простий рецепт,який готується дуже швидко і без зайвих зусиль .Але ви будете приємно здивовані ,а ваші гості проситимуть рецепт.

Для того,щоб приготувати соус Ткемалі ,нам потрібно такі інгредієнти:

  • сливи сині – 1 кг;
  • перець болгарський – 3 шт.;
  • часник – 4 головки;
  • приправа “Карі” – 1 пачка;
  • перець чорний мелений – 1 ч. л.;
  • цукор – 8 ст. л.;
  • сіль – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

Беремо стиглі сливи,промиваємо їх та очищуємо від кісточок. Через м’ясорубку прокручуємо очищені сливи,перець та часник. До суміші додаємо приправу «карі», чорний перець, цукор і сіль. Все гарно перемішуємо.

Читайте також:Партнерські пологи.Чи місце там чоловікові?

Висипаємо це все у сотейник із товстим дном і варимо на слабкому вогні ,постійно помішуючи 30 хвилин. Стерилізуємо банки .
Гарячий соус розливаємо по стерилізованих банках і закатуємо .
Накриваємо теплою ковдрою,а коли банки охолонуть кладемо у погріб чи холодильник.
Смачного! Джерело
Коментарі Вимкнено до Як приготувати неймовірно смачний соус ткемалі зі слив