Як приготувати неймовірно смачний соус ткемалі зі слив
Це надзвичайно простий рецепт,який готується дуже швидко і без зайвих зусиль .Але ви будете приємно здивовані ,а ваші гості проситимуть рецепт.
Для того,щоб приготувати соус Ткемалі ,нам потрібно такі інгредієнти:
- сливи сині – 1 кг;
- перець болгарський – 3 шт.;
- часник – 4 головки;
- приправа “Карі” – 1 пачка;
- перець чорний мелений – 1 ч. л.;
- цукор – 8 ст. л.;
- сіль – 2 ст. л.
Спосіб приготування:
Беремо стиглі сливи,промиваємо їх та очищуємо від кісточок. Через м’ясорубку прокручуємо очищені сливи,перець та часник. До суміші додаємо приправу «карі», чорний перець, цукор і сіль. Все гарно перемішуємо.
Читайте також:Партнерські пологи.Чи місце там чоловікові?
Висипаємо це все у сотейник із товстим дном і варимо на слабкому вогні ,постійно помішуючи 30 хвилин. Стерилізуємо банки .
Гарячий соус розливаємо по стерилізованих банках і закатуємо .
Накриваємо теплою ковдрою,а коли банки охолонуть кладемо у погріб чи холодильник.
Смачного! Джерело