
Неймовірно смачні гречаники в томатному соусі
Смачна страва , яка виходить неймовірно ніжною, соковитою та з апетитною скоринкою.
Для приготування гречаників, вам необхідні такі інгредієнти:
- 700 г будь-якого фаршу ;
- 225 г сухої гречки (або 650 г вареної);
- 1 цибулина;
- 2 яйця;
- 50 г панірувальних сухарів;
- сіль, перець, сушений часник;
- 20 г олії для смаження.
Для приготування соусу вам необхідні такі інгредієнти:
- 500 мл томатного соку;
- 150 г цибулі;
- 2 ст. л. томатної пасти;
- сіль, перець, гострий перець;
- зелень для подачі.
Спосіб приготування:
Спочатку необхідно змішати до однорідної маси фарш, натерту на дрібній терці цибулю, варену гречку, сіль, перець, сушений часник та розбиті яйця.
Далі потрібно сформувати гречаники середнього розміру , приблизно як котлетки. І обваляти їх у сухарях.
Наливаємо олію у велику каструлю і обсмажуємо в ній наші гречаники по 2-3 хв з кожного боку, до появи золотистої скоринки.
Читайте також:Переваги мандаринової шкірки і чому її краще не викидати
На олії, яка залишилася після смаження гречаників потрібно обсмажити цибулю (приблизно 3 хв) і влити туди томатний сік. Це зробить наш соус дуже смачним та ароматним.
Коли соус закипить — закиньте всі гречаники в каструлю до соусу і готуйте під кришкою приблизно 15 хвилин. Перед подачею страви на стіл, присипте її свіжою зеленню. Смачного! Джерело

