Переваги мандаринової шкірки і чому її краще не викидати
Мало хто знає, що мандаринки не тільки смачні і корисні, а й мають інші переваги. Так, наприклад, мандаринова шкірка є дуже корисною у побуті.
Тому, зараз поговоримо про всі переваги мандаринової шкірки і чому її краще не викидати:
- Відбілює ваші зубки
Для того, щоб позбутися старого нальоту та жовтих плям на зубах, потрібно внутрішньою стороною мандаринової шкірки регулярно протирати зуби. Вже через місяць часу ви побачите результат
- Живить ваше волосся
З мандарину можна зробити дуже гарну поживну маску для волосся. Для цього потрібно взяти 1-2 мандарини, перебити їх в блендері і нанести по всій довжині волосся. Зачекати 15 хвилин і змити мандаринову маску під проточною водою. Додатково, після такої маски рекомендується використовувати зволожуючий бальзам.
- Усуває неприємний запах
Мандаринова шкірка допомагає у боротьбі з неприємними запахами . Для цього необхідно нарізати її тонкими смужками, висушити та помістити в невеликі марлеві мішечки. Розставте такі мішечки по дому і насолоджуйтесь приємним ароматом в домі.
Читайте також:Кава, на якому молоці є найкориснішою? Відповідь дієтологів
- Допомагає у зберіганні цукру
Якщо ви часто стикаєтесь із проблемою , коли цукор збирається в тверді грудочки, тоді просто покладіть в цукорницю шкірку мандарину.
- Нейтралізує неприємні запахи в холодильнику
Для того, щоб усунути неприємні запахи із холодильника, потрібно просто засипати мандаринову шкірку сіллю та залишити у холодильнику на декілька годин. Таким чином сіль вбере весь неприємний аромат, а цедра мандарину надасть свіжого аромату. Джерело