Поради

Неймовірно смачні гречаники в томатному соусі

Смачна страва , яка виходить неймовірно ніжною, соковитою та з апетитною скоринкою.

Для приготування гречаників, вам необхідні такі інгредієнти:

  • 700 г будь-якого фаршу ;
  • 225 г сухої гречки (або 650 г вареної);
  • 1 цибулина;
  • 2 яйця;
  • 50 г панірувальних сухарів;
  • сіль, перець, сушений часник;
  • 20 г олії для смаження.

Для приготування соусу вам необхідні такі інгредієнти: 

  • 500 мл томатного соку;
  • 150 г цибулі;
  • 2 ст. л. томатної пасти;
  • сіль, перець, гострий перець;
  • зелень для подачі.

Спосіб приготування:

Спочатку необхідно змішати до однорідної маси фарш, натерту на дрібній терці цибулю, варену гречку, сіль, перець, сушений часник та розбиті яйця.

Далі потрібно сформувати гречаники середнього розміру , приблизно як котлетки. І обваляти їх у сухарях.

Наливаємо олію у велику каструлю і обсмажуємо в ній наші гречаники по 2-3 хв з кожного боку, до появи золотистої скоринки.

Читайте також:Переваги мандаринової шкірки і чому її краще не викидати

На олії, яка залишилася після смаження гречаників потрібно обсмажити цибулю (приблизно 3 хв) і влити туди томатний сік. Це зробить наш соус дуже смачним та ароматним.

Коли соус закипить — закиньте всі гречаники в каструлю до соусу і готуйте під кришкою приблизно 15 хвилин. Перед подачею страви на стіл, присипте її свіжою зеленню. Смачного! Джерело

Коментарі Вимкнено до Неймовірно смачні гречаники в томатному соусі