Поради

Біла піна під час термічної обробки курки. Це ознака того, що м’ясо зіпсоване?

Зазвичай, ми любимо оцінювати свіжість м’яса та його придатність до споживання по зовнішньому вигляду та запаху. А як щодо білої піни, яка виділяється під час термічної обробки? Це ознака того, що м’ясо зіпсоване? Чи може, це говорить про наявність антибіотиків чи хімікатів, якими тварину напихали за життя?

Насправді, легка біла піна – це не привід для хвилювання, а цілком нормальне явище при термічній обробці курки. Вся справа в тому, що під впливом високої температури з м’язових волокон вивільняється білок і вода, вони стискаються та виділяють сік. Далі білки стають густішими і нагадують варені яєчні білки.

Читайте також:Затримка мовного розвитку у дітей. Чому виникає і що робити батькам

Як можна уникнути появи білої піни з курки ?

Ми вияснили, що цей білий слиз зовсім не шкідливий для нас. Але, погодьтеся – виглядає не дуже апетитно. Звісно, ми не зможемо повністю запобігти цьому явищу, але ми можемо суттєво зменшити виділення білої піни .

Для цього, нам потрібно:

  • не розрізати та не проколювати курку під час приготування.
  • старатись повторно не заморожувати м’ясо.
  • маринувати м’ясо перед приготуванням. Джерело
Коментарі Вимкнено до Біла піна під час термічної обробки курки. Це ознака того, що м’ясо зіпсоване?