Поради

Небезпечні Е-добавки

Небезпечні Е-добавки: на що дивитися у складі продуктів

-Е621 – глутамат натрію. Ця добавка стимулює апетит, і людина з’їдає більше, ніж без неї. У великих дозах глутамат негативно впливає на психіку.

-Е 250 – нітрит натрію. Зробить будь-який продукт із м’яса рожевим, тому активно використовується в ковбасній промисловості. Але з погляду дієтології підвищить ризики ожиріння, метаболічного синдрому, гіпертонії тощо.

Читайте також:А ви знали, що кип’ятіння не зробить воду кращою?

-Е 200 і 210 – бензойна та сорбінова кислоти негативно впливають на імунну систему та провокують розвиток різних алергічних реакцій.

-Е – 220 діоксид сірки «живе», як правило, в дешевому вині, і червоному, і білому. Небезпечний своїм руйнівною дією на нирки. Купуючи вино, обов’язково читайте склад на пляшці.

Коментарі Вимкнено до Небезпечні Е-добавки