Яка осінь без гарбуза ! Рецепт гарбузової каші з пшоном.
Яка осінь без гарбуза ! Рецепт гарбузової каші з пшоном.
Осінь завжди асоціюється з гарбузом.Тому ,маємо для вас рецепт смачної гарбузової каші з пшоном. Готується вона дуже просто та легко .
Для того,щоб приготувати гарбузову кашу з пшоном, нам потрібні такі інгредієнти:
- 0,5 кг м’якушу гарбуза
- 2–3 склянки молока
- 1 склянка пшона
- 2 столові ложки цукру
- Сіль за смаком
- 2 + 2 столові ложки вершкового масла
- Мед, родзинки, курага, цукати — за бажанням
Читайте також :Фенхель: відганяє злих духів чи лікує хвороби
Спочатку потрібно декілька разів промити пшоно,після чого заливаємо його холодною водою та відставляємо на 30–60 хвилин. Далі очищаємо наш гарбуз і натираємо його на великій терці.Молоко наливаємо у каструлю і кладемо на плиту.Доводимо молоко до кипіння та висипаємо до нього наш гарбуз і варимо близько 15 хв.,постійно помішуючи . Далі до нашої каші додаємо пшоно, цукор,сіль та 2 ложки вершкового масла. Кашу слід варити близько 20 хвилин,постійно помішуючи на невеликому вогні під кришкою. Коли наша каша буде готова ,їй потрібно дати настоятися ще 30 хвилин . Потім поливаємо кашу вершковим маслом,за бажанням додаємо мед,сухофрукти чи насіння гарбуза .
Подаємо на стіл і насолоджуємось смачною стравою. Джерело
Це дуже смачно та корисно! Таку кашу із задоволенням смакують,як дітки так і дорослі .
Смачного!