Поради

Як і де зберігати капусту , щоб вона простояла до весни

Білокачанна капуста мабуть найпопулярніший зимовий овоч в українській кухні. З нею можна приготувати безліч страв . Також капусту можна квасити , маринувати, солити і ще багато різних варіантів.

А якщо знати декілька простих правил, то капусту можна зберегти до весни і у свіжому вигляді.

Для цього потрібно використовувати середньопізні та пізні сорти. Всі інші призначені в основному для свіжого споживання.

Також, потрібно розуміти , що погано можуть зберігатися надмірно насичена вологою капуста (це трапляється дощовою осінню) . Тому такі качани краще переробити одразу .

Дуже гарно зберігається білокачана капуста у підвішеному вигляді. Для цього методу, її  прибирають разом із качанами, залишаючи 2-3 листки, що криють. Далі перевертають капусту догори дриґом, обв’язують мотузкою біля основи, та підвішують у підвалі чи льоху у місці , де найнижча температура. Зазвичай, прохолодніше за все біля виходу.

Читайте також:Як можна розігріти холодну каву та чи можна це робити в мікрохвильовці

Також можна покласти кожен качан капусти в авоську і повісити в ній. За таким методом забезпечується гарна циркуляція повітря, і як наслідок капуста гарно зберігається і не гниє.

Якщо у вас немає можливості для того, щоб підвісити качани , тоді потрібно зняти з них листя, що криє, гарно обмотати кожен качан харчовою плівкою і покласти на полицю.

Якщо у вас немає льоху чи підвалу, тоді можна скласти капусту у оглядовій ямі гаража або в  утеплені ящики на балконі.

Найкращою температурою для зберігання капусти є -1…+1 градус,а вологість повітря 85-95%. Зберігати потрібно здорові та міцні качани без тріщин.Джерело

Коментарі Вимкнено до Як і де зберігати капусту , щоб вона простояла до весни