Як і де зберігати капусту , щоб вона простояла до весни
Білокачанна капуста мабуть найпопулярніший зимовий овоч в українській кухні. З нею можна приготувати безліч страв . Також капусту можна квасити , маринувати, солити і ще багато різних варіантів.
А якщо знати декілька простих правил, то капусту можна зберегти до весни і у свіжому вигляді.
Для цього потрібно використовувати середньопізні та пізні сорти. Всі інші призначені в основному для свіжого споживання.
Також, потрібно розуміти , що погано можуть зберігатися надмірно насичена вологою капуста (це трапляється дощовою осінню) . Тому такі качани краще переробити одразу .
Дуже гарно зберігається білокачана капуста у підвішеному вигляді. Для цього методу, її прибирають разом із качанами, залишаючи 2-3 листки, що криють. Далі перевертають капусту догори дриґом, обв’язують мотузкою біля основи, та підвішують у підвалі чи льоху у місці , де найнижча температура. Зазвичай, прохолодніше за все біля виходу.
Читайте також:Як можна розігріти холодну каву та чи можна це робити в мікрохвильовці
Також можна покласти кожен качан капусти в авоську і повісити в ній. За таким методом забезпечується гарна циркуляція повітря, і як наслідок капуста гарно зберігається і не гниє.
Якщо у вас немає можливості для того, щоб підвісити качани , тоді потрібно зняти з них листя, що криє, гарно обмотати кожен качан харчовою плівкою і покласти на полицю.
Якщо у вас немає льоху чи підвалу, тоді можна скласти капусту у оглядовій ямі гаража або в утеплені ящики на балконі.
Найкращою температурою для зберігання капусти є -1…+1 градус,а вологість повітря 85-95%. Зберігати потрібно здорові та міцні качани без тріщин.Джерело