Поради

Суп-пюре з цвітної капусти

Інгредієнти:
Цвітна капуста – 1 кг
Цибуля-порей – 150 г
Вершкове масло – 80 г
Пшеничне борошно – 70 г
Вершки (10-15%) – 200 г
Яєчні жовтки – 2 шт.
Бульйон (з курки або телятини) – 1,5 л
Сіль – за смаком

 

Спосіб приготування:
1.Цибулю-порей нарізати кільцями / півкільцями.
2. Цвітну капусту розібрати на суцвіття.
3.В каструльці розтопити вершкове масло, додати цибулю-порей і, помішуючи, смажити на середньому вогні 3-4 хв.
4.До цибулі-порей додати борошно.
5.Весь час помішуючи, смажити ще 4 хв.
6.Після цього в каструлю влити гарячий бульйон і ретельно перемішати ложкою або вінчиком, щоб розчинились всі грудочки.

 

Читайте також: Що не потрібно використовувати в ранковій рутині:
7.Потім в каструлю викласти суцвіття цвітної капусти, довести до кипіння, посолити, накрити кришкою і на невеликому вогні варити приблизно 15-20 хв. Коли капуста звариться, вміст каструлі подрібнити блендером до стану пюре.
8.В окремій мисці вінчиком перемішати жовтки з вершками.
9.Отриману суміш тоненькою цівкою влити в суп, при цьому вміст каструлі слід постійно перемішувати вінчиком. Суп, далі помішуючи вінчиком, довести до кипіння, при потребі досолити і відставити з вогню.

Коментарі Вимкнено до Суп-пюре з цвітної капусти