Що не варто розігрівати в мікрохвильвій печі.
Яйця в шкаралупі
Точно не варто варити в мікрохвильовій печі яйця — це дуже небезпечна затія.
Висока температура в мікрохвильовці утворює всередині яйця пар, який при підвищенні тиску може привести до вибуху. Це загрожує псуванням мікрохвильової печі і навіть більш серйозною втратою.
В мікрохвильовій печі небезпечно розігрівати продукти в контейнерах і упаковках.Це здатне викликати появу іскор і навіть виділення шкідливих токсинів. Але мало хто замислюється про звичайні продукти, які також стають небезпечними при нагріванні в мікрохвильовці.
Грудне молоко
Багато годуючих мам запасають грудне молоко в морозильних камерах, щоб його можна було використовувати пізніше.Але з цим процесом потрібно бути обережними, адже грудне молоко в мікрохвильовій печі нагрівається нерівномірно. У рідині утворюються більш гарячі згустки, які можуть пошкодити ніжну слизову дитини.
Читайте також А яка ти подруга за горскопом ?
Стакан води
Нагрівання води в мікрохвильовці може привести до її перегрівання без кип’ятіння.
Тоді при розмішуванні води або додаванні в неї пакетика чаю може трапитися швидке закипання води. Це призведе до небезпечного розливання гарячої рідини.
Перець чилі
У перці міститься капсаїцин-особливе з’єднання, що визначає гостроту продукту.
Ця речовина активно випаровується всередині працюючої мікрохвильової печі. Тому при відкриванні дверцят вам в обличчя потраплять частинки, які явно не приносять користь.
Соус з пасти або томатів
Соус з пасти при нагріванні може вистрілювати рідиною в різні боки, вибухати і бруднити все навколишнє.
Навіть нетривалий нагрів пасти в мікрохвильовій печі призведе до сумних наслідків. Найкраще повільно розігрівати соус в каструлі на плиті.
Також не варто ставити в мікрохвильовку продукти, які вже кілька разів розігрівалися, — це може призвести до харчового отруєння. Більшість продуктів спокійно зберігається в холодильнику до чотирьох днів, але кожне нагрівання скорочує цей термін.