Правда і брехня про кавун
Кавун – низькокалорійний продукт? Ні!
У ньому справді мало жирів, зате багато вуглеводів та цукру. Якщо їсти у великих кількостях, вага лише зростатиме.
Читайте також: ТОП-5 продуктів проти втоми
Кавун – це десерт? Ні!
Кавун краще їсти між основними прийомами їжі як перекушування, а не після ситного обіду. Інакше є ризик набряків.
Кавунове насіння небезпечне? НІ!
Вони виходять із організму неперетравленими. Якщо щось випадково і потрапить до шлунка, нічого всередині точно не проросте.
Кавун захищає від раку? Ймовірно так!
Згідно з останніми дослідженнями кавунні антиоксиданти знижують ризик виникнення деяких видів раку та пригнічують ріст пухлин.
Кавун зміцнює серце і судини? Так!
Речовини, що містяться в кавуні, знижують рівень холестерину та тиск.
Кавун допомагає підтримувати водний баланс? Так!
Кавун складається на 92% із води. І може допомогти тим, кому складно випивати по 1,5-2 літри звичайної води на день.