Спеції, які нейтралізують негативний вплив кофеїну
3 спеції, які нейтралізують негативний вплив кофеїну на організм і змушують каву працювати на нас:
Чорний перець.
Чорний перець очищує систему травлення, виводить токсини, покращує обмін речовин, стимулює роботу шлунка та є антисептиком. Додайте 1-2 горошини перцю в гарячу каву, дайте настоятися.
Читайте також:Ознаки хронічного стресу
Кардамон.
Діє заспокійливо. Зміцнює шлунок. Рекомендується додавати до кави коробочки кардамону або свіжий порошок. Надає каві особливого неповторного аромату за рахунок дії ефірних олій.
Гвоздика.
Стимулює кровообіг та знижує кров’яний тиск. Ефірні олії гвоздики надають каві приємного аромату, сприяють зниженню негативної дії кофеїну. Додайте до гарячої кави одне суцвіття гвоздики і дайте настоятися.