
Ідеальний рецепт квашеної капусти.
Існує дуже багато рецептів приготування квашеної капусти.Ми підготували для вас найсмачніші.
Рецепт швидкої квашеної капусти
За цим рецептом капуста готується дуже швидко ,а зберігається довго.
Якщо у вас є погріб,тоді можете одразу заготовлювати багато,щоб вистачило до весни.
Якщо готуєте у квартирі,тоді можна приготувати банку,поставити в холодильник,а коли з’їли – знову приготували.
Для приготування квашеної капусти нам потрібно(на одну 3-х літрову банку):
- капуста 1 кг 600 гр,
- морква 1 середня (100 гр),
- 1 л кип’яченої води,
- 2 ст. л. солі,
- 1 ст. л. цукру.
Спосіб приготування:
Перед початком приготування потрібно закип’ятити воду і поставити остигати. До води додаємо сіль, цукор і ретельно перемішуємо.
Капусту слід нашаткувати.а моркву натерти на великій тертці. Перемішуємо капусту з морквою.
Далі набираємо в банки,таким чином:частину капусти кладемо в банку і утрамбовуємо її дерев’яним товкачем ,так повторюємо поки не наповнимо банку.Далі заливаємо капусту розсолом і накриваємо капроновою кришкою.
Банку з капустою потрібно покласти в глибоку тарілку ,оскільки коли буде відбуватись процес бродіння,розсіл може трішки виливатись . І залишаємо так нашу банку при кімнатній температурі на 3 дні .
Через 3 дні ,дерев’яною паличкою ,потрібно зробити поглиблення у капусті і залишити так на декілька годин,для того,щоб вийшла гіркота.
Ну все,ваша смачна та соковита капуста готова!
Читайте також:Крадії вашої енергії.Як вберегтися від токсичних знайомих !
Рецепт хрусткої квашеної капусти.
Необхідні інгредієнти для приготування (на одну 3-х літрову банку) :
капуста білокачанна – 2 кг,
морква – 2 шт (250 г),
вода – 2.5 л,
сіль – 4 ст. ложки (без гірки),
цукор – 2 ст. ложки (без гірки),
перець духмяний – 7 – 9 горошин,
лавровий лист – 2 – 3 шт.
Спосіб приготування:
Наливаємо у каструлю 2.5 літра води і ставимо на вогонь. До води добавляємо сіль, цукор, лавровий лист і запашний перець. Доводимо це все до кипіння і виключаємо вогонь.Розсіл залишаємо,щоб він остигав.
Шаткуємо капусту,а моркву тремо на великій терці,як і в попередньому рецепті. Гарно перемішуємо моркву з капустою і переминаємо її руками,для того щоб швидше пустила сік.
Набираємо капусту з морквою в банки, щільно трамбуючи. Заливаємо капусту холодним маринадом до самого верху і накриваємо кришками.
Банки ставимо в тарілки і залишаємо при кімнатній температурі на 3-4 дні,щоб вона гарно заквасилась. Час від часу варто проколювати капусту ножем,щоб не було гірчинки.
Квашена капуста за цим рецептом виходить дуже хрустка та ароматна. При подачі додаємо свіжу нарізану цибульку і поливаємо олією.
Зберігати квашену капусту найкраще в холодильнику або погребі. Смачного! Джерело

