Поради

Ідеальний рецепт квашеної капусти.

Існує дуже багато рецептів приготування квашеної капусти.Ми підготували для вас найсмачніші.

Рецепт швидкої квашеної капусти

За цим рецептом капуста готується дуже швидко ,а зберігається довго.

Якщо у вас є погріб,тоді можете одразу заготовлювати багато,щоб вистачило до весни.

Якщо готуєте у квартирі,тоді можна приготувати банку,поставити в холодильник,а коли  з’їли – знову приготували.

Для приготування квашеної капусти нам потрібно(на одну 3-х літрову банку):

  • капуста 1 кг 600 гр,
  • морква 1 середня (100 гр),
  • 1 л кип’яченої води,
  • 2 ст. л. солі,
  • 1 ст. л. цукру.

Спосіб приготування:

Перед початком приготування потрібно закип’ятити воду і поставити остигати. До води додаємо сіль, цукор і ретельно перемішуємо.

Капусту слід нашаткувати.а моркву натерти на великій тертці. Перемішуємо капусту з морквою.

Далі набираємо в банки,таким чином:частину капусти кладемо в банку і утрамбовуємо її  дерев’яним товкачем ,так повторюємо поки не наповнимо банку.Далі заливаємо капусту розсолом і накриваємо капроновою кришкою.

Банку з капустою потрібно покласти в глибоку тарілку ,оскільки коли буде відбуватись процес бродіння,розсіл може трішки виливатись . І залишаємо так нашу банку при кімнатній температурі  на 3 дні .

Через 3 дні ,дерев’яною паличкою ,потрібно зробити поглиблення у капусті і залишити так на декілька годин,для того,щоб вийшла гіркота.

Ну все,ваша смачна та соковита капуста готова!

Читайте також:Крадії вашої енергії.Як вберегтися від токсичних знайомих !

Рецепт хрусткої квашеної капусти.

Необхідні інгредієнти для приготування (на одну 3-х літрову банку) :

капуста білокачанна – 2 кг,

морква – 2 шт (250 г),

вода – 2.5 л,

сіль – 4 ст. ложки (без гірки),

цукор – 2 ст. ложки (без гірки),

перець духмяний – 7 – 9 горошин,

лавровий лист – 2 – 3 шт.

Спосіб приготування:

Наливаємо у каструлю 2.5 літра води і ставимо на вогонь. До води добавляємо сіль, цукор, лавровий лист і запашний перець. Доводимо це все до кипіння і виключаємо вогонь.Розсіл залишаємо,щоб він остигав.

Шаткуємо капусту,а моркву тремо на великій терці,як і в попередньому рецепті. Гарно перемішуємо моркву з капустою і переминаємо її руками,для того щоб швидше пустила сік.

Набираємо капусту з морквою в банки, щільно трамбуючи. Заливаємо капусту  холодним маринадом до самого верху і накриваємо кришками.

Банки ставимо в тарілки і залишаємо при кімнатній температурі на 3-4 дні,щоб вона гарно заквасилась. Час від часу варто проколювати капусту ножем,щоб не було гірчинки.

Квашена капуста за цим рецептом виходить дуже хрустка та ароматна. При подачі додаємо свіжу нарізану цибульку і поливаємо олією.

Зберігати квашену капусту  найкраще в холодильнику або погребі.  Смачного! Джерело

Коментарі Вимкнено до Ідеальний рецепт квашеної капусти.