Смачно та здорово: Кращі рецепти вегетаріанської кухні.
Вегетаріанська кухня стає все популярнішою, і це не випадково. Вона не тільки зберегти здоров’я, але відкриває широкий спектр солодких продуктів для гастрономічного задоволення.
1. Грильована абрикосова салатка з карамелізованими горіхами
Інгредієнти:
4 абрикоси
1 чашка горіхів (горіхи, горіхи-грецькі або мигдаль)
4 ст. ложки меду
2 ст. ложки оливкової олії
Сіль і перець до свого смаку
Салатний лист
Сир фета
Інструкція:
Розігрійте гриль або гриль-сковороду.
Поріжте абрикоси пополам і видаліть кісточки.
Попередньо змочіть горіхи в меді та обсмажте їх на сухій сковороді, поки вони не стануть карамелізованими.
Покладіть абрикоси на гриль і обсмажте з обох сторін протягом 2-3 хвилин, або поки вони не стануть м’якими та отримають гарну грильованому корку.
Для заправки змішайте оливкову олію, залишок меду, сіль та перець.
Розкладіть салатний лист на тарілці, додайте грильовані абрикоси, карамелізовані горіхи та натертий сир фета. Полийте заправкою та подавайте.
2. Вегетаріанський чилі з чорною квасолею
Читайте також: Історія та культура найцікавіших країн світу: Подорожі на відкриття
Інгредієнти:
1 чашка чорної квасолі (заварена та проціджена)
1 чашка кукурудзи
1 цибуля, нарізана кільцями
1 червона капуста, нарізана
1 банка томатів (400 г)
2 ст. ложки чилі порошку
1 ст. ложка кмину
Сіль і перець на смак
2 ст. ложки оливкової олії
Сир чедер
Інструкція:
Розігрійте оливкову олію у великій сковороді та обсмажте цибулю до м’якості.
Додайте кукурудзу, квасолю, капусту та томати. Приправте чилі порошком, кмином, сіллю та перцем.
Готуйте протягом 15-20 хвилин, часто змішуючи.
Подавайте вегетаріанське чилі, посипане тертим сиром чедер.
3. Паста з авокадо та лимоном
Інгредієнти:
2 спеленути авокадо
1 лимон (сік та цедра)
2 ст. ложки оливкової олії
2 зубчики часнику, різані тонкими кружечками
Сіль та перець на смак
350 г спагеті (або іншої пасти)
свіжий базилік для прикраси
Інструкція:
Спеленіть авокадо, додайте лимонний сік та цедру, оливкову олію, часник, сіль і перець. Розмішайте до отримання гладкої консистенції.
Спіть спагеті в окропленій воді, доки вони не стануть м’якими, але тримайте страву аль Данте (зі значенням).
Змішайте готові спагеті з соусом з авокадо.
Подавайте зі свіжим базиліком для прикраси.
Ці рецепти повністю вам рознообразіть ваше харчування, при цьому зберігаючи його смачним і здоровим. Вегетаріанська кухня може бути справжнім відкриттям для тих, хто готовий спробувати нові смаки та стати більш свідомим щодо свого харчування. Бажаємо вам смачних і корисних кулінарних експериментів!