Поради

Що корисніше — жовток чи білок?

Яйця є важливим джерелом білка та жирів, продукт широко відомий і широко застосовується у кулінарії. При цьому не кожен знає, що найкорисніше для здоров’я – вживання білка або жовтка.

У жовтка набагато більше корисних речовин.
Насамперед, це вітамін D.
Крім того, це фолієва кислота, вітаміни А, Е та групи В.
У жовтку також більше кальцію, селену та фосфору, ніж у білку, але менше магнію та калію.
Але треба пам’ятати, що склад у жовтка та білка різний, тому вони по суті доповнюють один одного.

Читайте також: Як легше переживати неприємні події?

Білок містить високу кількість білка та води, низьку кількість жирів, вуглеводів та мінеральних речовин. Білок є важливим джерелом амінокислот, необхідних для зростання та відновлення тканин, підтримки імунної системи

 

Білок допомагає покращити рівень глюкози у крові. До його складу входять вітаміни групи В, включаючи магній, кальцій, цинк, калій, залізо, фосфор. Білок курячого яйця не містить холестерину.

Ці два компоненти містять безліч важливих поживних речовин, необхідні підтримки здоров’я. Важливо вживати білок і жовток у повному обсязі, щоб отримати максимальну кількість поживних речовин.

Коментарі Вимкнено до Що корисніше — жовток чи білок?