Сезон грибів
Гриби – смачний, корисний і до того ж низькокалорійний продукт.
Але є нюанси
Поживна цінність білка, що міститься у грибах, не нижча, ніж у продуктів тваринного походження. У ньому є майже всі незамінні амінокислоти, що дуже імпонує вегетаріанцям.
Єдине – не варто розглядати гриби як повноцінну заміну м’ясу чи бобовим. Білка там насправді не дуже багато. У середньому: 1,5-3 г білка на 100 г грибів. Для порівняння, у тому ж м’ясі білка у 5-7 разів більше.
Читайте також: Як приготувати скраб в домашніх умовах?
Натомість гриби, як і бобові, це продукт “2-в-1” — чудове поєднання рослинного білка та клітковини.
Також гриби багаті на вітаміни та мінерали, такі як вітаміни В, D, залізо, цинк і селен. Вони важливі для підтримки здоров’я імунної системи, кісток, шкіри та волосся.
Однак гриби – продукт не найлегший для травлення, оскільки у грибній клітковині міститься хітин (полісахарид, що утворює твердий покрив у комах та ракоподібних).
Але саме ця речовина допомагає знижувати холестерин та ефективна для контролю надмірної ваги у поєднанні з дієтою. Тому гриби – чудовий кандидат на включення до раціону 👌🏼