
Салат з баклажанами.Це неймовірно смачно!
Якщо ви шукали цікавий рецепт на святковий стіл,тоді це він!
Осінній салат із баклажанів, томатів та фети стане вашим улюбленим,а гості будуть в захваті.
Для того,щоб приготувати даний салат,потрібно:
- Баклажан – 350 г
- Помідор – 220 г
- Салат мікс – 60 г
- Фета – 120 г
- Олія — 4 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Сік лимонний – 1 ст.
- Базилік свіжий – 2 ст. л.
- Спеції – за смаком (сіль та суміш перців)
- Цукор – 1 дрібка
Спосіб приготування:
Нарізаємо наші баклажани півкільцями товщиною близько 1 см, присолюємо та залишаємо на 15 хв,для того щоб вийшла гіркота. Далі промиваємо його холодною водою та зливаємо зайву рідину.
Викладаємо наші баклажани на пергамент та запікаємо у духовці 15 хвилин ,при температурі 180 градусів .
Готуємо маринад: змішуємо нарізане листя базиліка,нарізаний дрібно часник та три ложки рослинної олії.Перебиваємо це все у блендері .
Читайте також:Що говорити та як підтримати дитину,коли її рідні на війні.Практичні поради
Заливаємо готовим маринадом наші запечені баклажани та перемішуємо.Залишаємо так маринуватись до повного охолодження.
Зливаємо наш маринад в окрему тарілку ,а баклажани гарно викладаємо на тарілку,де попередньо вже виклали салатний мікс.
Зверху на баклажани викладаємо нарізані помідори та додаємо порізану на кубики фету.
У маринад,який ми зливали в тарілку додаємо олію, сік лимона та цукор.Ретельно все перемішуємо .
Поливаємо салат заправкою і все.Салат готовий.Це неймовірно смачно,обов′язково спробуйте приготувати вдома. Джерело

