Клітковина та її роль для організму .
Клітковина – це складний вуглевод, харчове волокно. Найбільше її у продуктах рослинного походження
Цікавий факт: організм не здатний перетравити клітковину. Але саме в цьому криється її суперздатність – нормалізація роботи шлунково-кишкового тракту.
Читайте також:Притча Кошик
Уявіть собі кишечник. У ньому живе близько 50 трильйонів бактерій. І всі вони хочуть їсти. Без їжі бактерії гинуть, у людини виникають проблеми із травленням.
Так ось, саме клітковина є одним із основних продуктів харчування корисних бактерій у кишечнику. Тому Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує щодня з’їдати щонайменше 25 г клітковини, що еквівалентно 400 г овочів та фруктів.