
Домашній хліб на сковороді . Це неймовірно смачно і дуже швидко.
Для приготування хліба нам потрібні такі інгредієнти:
- 1 склянка теплої води (200 мл);
- 1 ст. л. дріжджів (10 г);
- 4 ч. л. цукру;
- 1/3 склянки олії (60 мл);
- 1 склянка теплого молока (200 мл);
- 1/2 ч. л. солі;
- 5 склянок борошна (600 г) + 30-50 г для замісу тіста;
- 100 г вершкового масла.
Спосіб приготування:
Візьміть глубоку ємність чи миску і змішайте теплу воду, дріжджі, цукор і олію. Накрийте тарілку кришкою і залиште настоятися на 10 хвилин, щоб дріжджі активувалися.
Наступним етапом влийте тепле молоко і додайте сіль.Це все ретельно перемішайте. Просійте борошно через сито і замісіть м’яке тісто.
Залиште тісто під кришкою на 40-45 хвилин.Воно має збільшитись приблизно в 3 рази.
Обімніть тісто ,додавши трішки борошна і розділіть його на 12 частин.
Кожну частину тіста скачайте в кулю. Далі розподіліть 100 грам м’якого вершкового масла на 12 частин. Покладіть по одному шматочку масла на кожну частину тіста.
Читайте також:Ви намагаєтесь схуднути ,а вага стоїть на місці.Як зрозуміти ,що ваш метаболізм працює неправильно
Руками розтягніть тісто в пласт, так щоб масло розпобілилось по ньому. Потім візьміть ще шматок тіста і зробіть те ж саме.І так само з третім шматком . На один хліб нам потрібно 3 частинки тіста .
Тепер потрібно скласти три шари тіста: з боків — до центру, потім верх і низ — до центру.
Сформуйте гарний круглий хліб.
Покладіть його на розігріту сковороду. Випікати потрібно на середньому вогні протягом 3 хвилин з кожного боку.
При випіканні проколіть тісто зубочисткою або вилкою в кількох місцях. І ароматний хліб на сковороді готовий. Джерело

