Поради

Для чого нам насіння чіа?

Чіа – це насіння квітучої рослини Salvia Hispanica сімейства м’ятних, що росте в Центральній Америці. Першими в їжу їх стали використовувати племена майя і ацтеки – починаючи з IV століття до нашої ери. Насіння вживали для додання сил і витривалості.

Насіння чіа багаті клітковиною і жирними кислотами Омега-3, білком, розчинними волокнами, мінералами і вітамінами. У чіа високий вміст фосфору і магнію. А ще у  насінні чіа багато кальцію – саме тому вегетаріанці всього світу так популяризували його.

 

Читайте також: Про очікування та реальність

Вживання в їжу насіння чіа забезпечує профілактику серцево-судинних і онкологічних захворювань, блокує запальні процеси в організмі, нормалізує стан нервової системи, зменшує ступінь тривожності і підвищує активність мозку. Чіа покращують метаболізм та допомагають знизити вагу.

 

Калорійність насіння чіа досить висока – 486 ккал на 100 грам. Але насіння не їдять великими порціями в чистому вигляді, а додають в йогурти, каші, випічку, овочеві та фруктові салати. Насіння під впливом шлункових ферментів збільшуються і дають відчуття ситості, зменшують апетит.

Чіа корисні для людей, які страждають на діабет, оскільки регулюють вміст глюкози в крові, перешкоджають стрибків її рівня.

 

 

Коментарі Вимкнено до Для чого нам насіння чіа?