Історії

Чому варто жувати суху гвоздику

Корисні властивості гвоздики:

1. Зменшить зубну біль

Гвоздика має місцеву анестезуючу властивість. Якщо у вас болить зуб, просто покладіть поруч з зубом гвоздику, вона допоможе зменшити зубну біль.

2. Покращить травлення

Так, як гвоздика здатна збільшувати секрецію ферментів, зменшувати газоутворення і усувати нудоту, то її можна використовува, коли у вас є проблеми з травленням. Кращий і самий смачний спосіб впоратися з цими проблемами – підсмажити бутончики гвоздики або розтерти їх в порошок.

3. Покращить імунну систему

Завдяки гвоздиці, ви зможете збільшити в організмі кількість лейкоцитів. Вони, в свою чергу, допомагають нашому тілу боротися з різними роду інфекціями. Тому ми можемо її вживати для підтримки імунної системи.

Читайте також:  Як розпізнати особу, яка може наврочити

4. Печінка стане здоровішою

Гвоздика містить евгенол, який покращує функцію печінки. Завдяки цьому, спеція надасть вагому підтримку цього внутрішнього органу.

5. Зменшить біль і запалення в організмі

Гвоздика має болезаспокійливі і протизапальні властивості. Цю спецію ви можете вживати, як засіб від мігрені і головного болю. Вам потрібно проковтнути пару батончиків гвоздики або використовувати їх місцево.

6. Знижує холестирин та тримає тиск у нормі

Гвоздика – це джерело поліфенолів номер один в світі. Саме вони дають змогу поліпшити стан нашого здоров’я. Наприклад, вони знижують рівень шкідливого холестерину, приводять у норму артеріальний тиск, покращують гнучкість артерій і збільшують термін життя.

7. Покращиться стан кісток і суглобів

Гвозика багата на такі елементи, як марганець, евгенол і флавоноїди, завдяки цьому ви зможете покращити здоров’я кісток і суглобів. Всі ці речовини здатні збільшувати щільність кісткової тканини, брати участь у створенні нової, приносити корисні мінерали в наші кістки.

Коментарі Вимкнено до Чому варто жувати суху гвоздику