Чому не варто їсти їжу, приготовану хворою чи злою людиною
Смак та користь їжі залежать від того, в якому стані вона була приготовлена. Хто її готував; що ця людина відчувала; яке в неї здоров’я та які думки? Це важливо. Особливо, якщо у нас є якийсь емоційний зв’язок із цією людиною. Ось тоді приготовлена нею їжа особливо сильно впливає на нас.
…Я не завжди встигаю готувати. І ми іноді купуємо у добре знайомому кафе їжу навинос, у зручних прозорих коробочках: лагман, плов. Все свіже, чудової якості. Проста гарна їжа. І завжди смачна.
А одного разу ми купили їжу та всю викинули. Не те що несмачно; огидно. Хоча причепитися нема до чого: все свіже. Та сама локшина і той самий рис. І м’яса достатньо, не поскупилися. Але несмачно до того, що неможливо їсти. Як пінопласт. Хоча є і сіль, і спеції.
Це було дивно. І потім ми заїхали купити пару гарячих пиріжків. Офіціант у віконці запитав: чому ми не беремо обід? Довелося сказати, що чомусь було дуже несмачно. І довго зберігався неприємний присмак у роті.
Офіціант зітхнув і зізнався, що багато хто поскаржився — несмачно.
Читайте також Я впевнена, що ти будеш їй не мачухою, а справжнісінькою мамою
Ні, кухар не змінився. Все той же працює. Хоча й журиться сильно — у нього батько помер, якого він дуже любив. Переживає, плаче, але працює. Сім’ї жити треба, так?
Так. Але у стані гострого горя людина передає свою енергетику продуктам. Змінюються їх органолептичні властивості, змінюється смак, — експерименти показали, що є зв’язок.
Адже недарма за давнім повір’ям при відьмі скисало свіже молоко і опара не піднімалася. А відьмами вважали часто людей, які хворіли психічно або відрізнялися крайньою злостю та заздрістю. Або хворіли на важку депресію, — її вважали «порчею».
І продукти псувалися від «порчі». Так вважалося.
Тому їжа може стати несмачною навіть у досвідченої кухарки. А якщо нас пригощає зла людина, можна навіть отруїтися — енергетична нервова система відреагує на таке «частування».
І брати їжу у хворих, нещасних чи бідних теж заборонялося зазвичай – разом із їжею можна взяти й чужий негатив. Особливо, якщо ви знаєте людину чи очевидно спостерігаєте ознаки хвороби чи злиднів. Або злості…
Їжа – це енергія. Калорії; але не лише калорії. Це й тонша «емоційна енергія», як зараз це називають деякі вчені. Тому будьте уважні до того, що ви їсте і хто це приготував, якщо ви людина з високою чутливістю.