Запечені баклажани з томатами та моцарелою.
Нам потрібно:
• 700 г баклажанів 3 малих або 2 великих
• 1 банка томатів у власному соку 400 г
• 1 кулька моцарели 125 г
• 1 зубчик часнику
• 4-5 шт коктейльних томатів
• спеції за смаком (у мене сіль, перець та італійські трави)
• оливкова олія
Читайте також: Деруни з яблук. Швидкий і смачний сніданок.
Спосіб приготування:
Баклажани розрізаємо вздовж на 2 половинки та робимо надрізи
Перекладаємо на деко шкіркою вниз, посипаємо сіллю та змащуємо олією. Відправляємо запікатись 180С – 20-30 хв
Тим часом приготуємо соус. На пательні розігріваємо 2 ст.л. оливкової олії та обсмажуємо зубчик часнику. Потім додаємо баночку томатів у власному соку (якщо томати цілі, розімніть їх). Заправляємо спеціями, перемішуємо та тушкуємо біля 5 хв. Соус має трішки загуснути. Дістаємо запечені баклажани, ложкою розминаємо серединку та заповнюємо їх томатним соусом. Зверху викладаємо шматочки томатів та моцарели. Запікаємо 10-15 хв при 180С, поки не розплавиться сир.