Поради

Рецепт ідеального українського борщу від шеф-кухаря. В тарілці не залишиться ні краплі!

Рецептів українського борщу – сотні.А кожна господиня знає свій секрет у приготуванні цієї страви.

Шеф-кухар та волонтер Сергій Денисов поділився своїм рецептом традиційної страви українців.

 

Для приготування українського борщу,нам знадобляться такі інгредієнти:

Для бульйону:

Коріння селери

Морква 

Цибуля

Коріння зелені 

Ребра

Для борщу:

Томатна паста

Томатний сік

Буряк

Часник

Лаврове листя 

Перець горошком 

Картопля

Вершкове масло

Капуста 

Сіль

Отже ,як приготувати ідеальний український борщ,щоб всі просили добавки і рецепт?

Для початку потрібно приготувати бульйон.Моркву та селеру розрізаємо навпіл та обпалюємо на сухій сковорідці,після чого ставимо у каструлю з холодною водою.

Туди ж додаємо цибулю зі шкіркою та часник. Візьміть ребра та запечіть у духовці до золотистості або можна взяти копчені реберця.Додаємо їх до овочів та варимо близько 30 хв.

Читайте також:Що є нормою в умовах війни і чому краще жити і радіти,ніж страждати!

Після чого,виймаємо овочі з бульйону, а м’ясо залишаємо варитися далі. Далі нарізаємо соломкою моркву та буряк,а цибульку ріжемо на кубіки ,дуже дрібно.

Обсмажуємо буряк на вершковому маслі,додаємо трішки цукру та томатну пасту. Підсмаживши трохи,заливаємо це бульйоном або томатним соком і тушкуємо на слабкому вогні 15 хвилин.

Невеликими кубиками нарізаємо картоплю та додаємо до нашого бульйону,трохи підсолюємо його.

Смажимо також на вершковому маслі цибулю та моркву до золотистості та додаємо трішки часнику.Також, додаємо сюди болгарський перець, нарізаний дрібним кубиком. І все це додаємо до картоплі у бульйон. Туди ж додаємо перець горошком, лаврове листя.

А тепер додаємо трохи яблучного оцту або лимонного соку до бульйону та тушкований буряк. Нарізаємо капусту та додаємо до нашого борщу.Досолюємо та вимикаємо вогонь.

Залишаємо наш борщ настоятися на 30 хв. Нарізаємо кріп та додаємо до борщу.

Смачного! Джерело

Коментарі Вимкнено до Рецепт ідеального українського борщу від шеф-кухаря. В тарілці не залишиться ні краплі!