Поради

Продукти, які не потрібно мити перед приготуванням. Ви точно здивуєтесь!

Сучасні господині звикли мити практично усі продукти перед їх приготуванням.

Але ,є такі продукти ,які не потрібно навіть ополіскувати,оскільки це може змінити смак або навіть збільшити можливість зараження.

Миття деяких продуктів веде до втрати поживних речовин,які мають властивість розчинятись у воді. А попередня обробка під водою порушує та руйнує оболонку, яка є бар’єром від бактерій і різних мікробів.

Які продукти харчування,не потрібно мити перед приготуванням

М’ясо

Читайте також:Для чого потрібно позбуватись старих речей.

Рекомендується не мити сире м’ясо перед приготуванням,оскільки це сприяє поширенню бактерій.

Натомість можна його промокнути паперовим рушником, щоб забрати зайву вологу.

А от куряче м’ясо категорично не можна мити,  оскільки ви ризикуєте “розпорошити” сальмонелу або викликати кампилобактеріоз).

Рибу та морепродукти також не рекомендується,через їх ніжну структуру .

Яйця

Яйця, впринципі,як і м’ясо, мають захисну оболонку, яка не дозволяє проникати бактеріям.

Яйця можна мити тільки перед приготуванням, а не перед тим,як зберігати їх.

Гриби

Гриби дуже швидко вбирають вологу. Тому,якщо їх помити ,вони можуть змінити свою текстуру та смак.

Найкраще почистити їх щіточкою або витерти паперовим рушником.

Апельсини, банани та ананаси

У даних фруктах досить міцна шкірка, яка захищає їх від бактерій та мікробів.

Перед використанням фрукти слід гарно витерти паперовим рушником.

Макарони, рис, крупи

Це сухі продукти харчування,які зазвичай не потрібно мити перед приготуванням.Оскільки це може нести за собою втрату корисних речовин і зміну текстури .Джерело

Коментарі Вимкнено до Продукти, які не потрібно мити перед приготуванням. Ви точно здивуєтесь!