Поради

Користь квашених овочів?

Низькокалорійні
Столова ложка квашеної капусти містить всього 12 ккал, а два маленьких огірка – всього 11 ккал

Джерело молочної кислоти
Ця незамінна субстанція утворюється в процесі бродіння, пригнічує ріст бактерій, які викликають псування овочів, очищає організм від токсинів

 

Читайте також: Що ж означає звичка кусати губи?

Багаті клітковиною
Заповнюючи шлунок, клітковина змушує нас довше відчувати себе ситими. Крім того, вона регулює перистальтику кишечника, перешкоджає засвоєнню жирів, запобігає закрепам.

 

Багато вітаміну С
П’ять столових ложок квашеної капусти забезпечують дорослу людину добовою нормою вітаміну С, який допомагає боротися з застудними захворюваннями, розладами шлунка, швидше спалює калорії.

 

Вітаміни груп В
Їх присутність покращує обмін речовин, вони допомагають переварюванню білків, жирів і вуглеводів

Містять мало цукру
Завдяки процесу ферментації квашені овочі містять в собі менше глюкози і фруктози, ніж свіжі.

Коментарі Вимкнено до Користь квашених овочів?