Користь квашених овочів?
Низькокалорійні
Столова ложка квашеної капусти містить всього 12 ккал, а два маленьких огірка – всього 11 ккал
Джерело молочної кислоти
Ця незамінна субстанція утворюється в процесі бродіння, пригнічує ріст бактерій, які викликають псування овочів, очищає організм від токсинів
Читайте також: Що ж означає звичка кусати губи?
Багаті клітковиною
Заповнюючи шлунок, клітковина змушує нас довше відчувати себе ситими. Крім того, вона регулює перистальтику кишечника, перешкоджає засвоєнню жирів, запобігає закрепам.
Багато вітаміну С
П’ять столових ложок квашеної капусти забезпечують дорослу людину добовою нормою вітаміну С, який допомагає боротися з застудними захворюваннями, розладами шлунка, швидше спалює калорії.
Вітаміни груп В
Їх присутність покращує обмін речовин, вони допомагають переварюванню білків, жирів і вуглеводів
Містять мало цукру
Завдяки процесу ферментації квашені овочі містять в собі менше глюкози і фруктози, ніж свіжі.