Капучино – історія виникнення
Капучино – це міцна кава з молоком і молочною пінкою у пропорції 1:1:1. При цьому кавові гуру стверджують, що правильний капучино включає густу молочну пінку, поєднану з кавовою кремою. Рецепт прийшов до нас від монахів з ордену «капуцинів», відбувалось усе так. Монахи почали приховувати каву додаваням молока, оскільки церква не схвалювала пиття кави. Легенда зволікає розповіддю про те, як монахи збивали молочну пінку, проте свідчить, що в околицях доволі швидко полюбили рецепт кави з молоком. Все б склалося якомога краще, якби чутки про каву з молоком не дійшли до Папи Римського.
Читайте також:Цикорій – джерело корисних речовин і властивостей
Він покликав до себе настоятеля капуцинів, а той марно не витрачав часу на пояснення і приготував декілька чашок капучино для Папи й вищих духовних осіб. Святі отці закохались у смак і дозволили капучино і простим людям, і церковнослужителям. Молочну пінку, до речі, оголосили божою іскрою.