Поради

Cтигла та солодка хурма без терпкості. Як обрати

Спочатку давайте розберемося, яка буває хурма 

Взагалі, усі сорти хурми поділяються на два види — “звичайний”, або власне хурма, і “корольки”.

Класична хурма часто буває терпкою, бо мало хто знає, що вона втрачає терпкий присмак тільки після повного дозрівання. Вже тоді, коли її м’якоть набуває желеподібної консистенції.

А  “корольок” не в’яже взагалі. Хурма цього виду солодка і ніжна, а смак не залежить від етапу дозрівання.

Отже, як вибрати смачну і стиглу хурму:

– Старайтесь обирати м’якеньку хурму;

– Плодоніжка і листочки повинні бути сухими та мати бурий колір.

– Найкраще обирати хурму виду корольок. «Шоколадний» корольок є найсмачнішим. Він має темно-рудий колір шкірочки і коричневу, з темними прожилками м’якоттю. Зазвичай вони невеликого розміру.

– Також дуже смачна хурма сорту «шахиня». Вона велика за розміром, має яскравий колір та форму серця. Проте, це не «корольок», тому якщо вона буде недостиглою, то смак буде терпким . Стигла «шахиня» має напівпрозору шкірку з тонкими чорними кільцями. І чим більше таких кілець, тим вона стигліша і солодша.

Читайте також:Одні з найнудніших знаків Зодіаку

Як ми можемо вдома допомогти дозріти хурмі?

1. Перший спосіб полягає в тому, щоб поставити хурму в картонну коробку чи паперовий пакет разом зі стиглими бананами. Відставити на добу, а потім бігти смакувати стиглу та смачну хурму.

2. Другий метод говорить про те, що потрібно покласти хурму в целофановий пакет із яблуками або помідорами. І оскільки вони виділяють газ етилен, то хурма дозріє швидше.

3. За третім методом неодхідно занурити хурму у теплу воду (30-40 °С) і потримати її в ній  10-12 годин. Це допоможе прибрати терпкий смак плоду. Джерело

Коментарі Вимкнено до Cтигла та солодка хурма без терпкості. Як обрати