Чим корисний кунжут
Кунжут містить унікальний інгредієнт під назвою Сезамін.
Найбільш широко відомим ефектом сезаміну є його здатність активізувати метаболізм печінки, а також його високі антиоксидантні властивості. Насіння кунжуту містить антиоксидант токоферол або вітамін E.
Завдяки дії цих потужних антиоксидантів, вони допомагають видаляти з організму реактивні форми кисню та вільні радикали, ефективно перешкоджаючи клітинному окисленню.
Читайте також: Добірка мотиваційних фільмів на сьогоднішній вечір
Сьогодні вченим відомо, що кунжут містить рослинний білок і безліч цінних для організму мінералів – цинк, селен, магній, калій, кальцій, фосфор і залізо. Крім того, він може послужити джерелом вітамінів групи В та С.
Чорний кунжут, завдяки неочищенності містить харчові волокна, які впливають на травлення і мікрофлору кишечника.
Регулярне вживання кунжуту зміцнює нервову і серцево-судинну системи. Крім того, кунжут покращує стан шкіри, волосся і нігтів, за що його особливо цінують всі, хто стежить за своєю зовнішністю.