Для чого нам потрібно вживати малину, її користь та цілющі властивості
Підходить до завершення сезон малини, тому поки ще є час і можливість запастися цією корисною та дуже смачною ягодою, поговоримо про її користь.
Малина — одна із найсмачніших ягід , якою люблять ласувати , як дітки так і дорослі. Всі ми чудово знаємо про лікувальну дію малини – бореться з підвищеною температурою тіла , загальною слабкістю та запальними процесами. Але це далеко не всі корисні властивості цієї ягоди.
Мало хто знає , що малина дуже багата на вітаміни та мікроелементи , які зміцнюють імунну систему людини.Також малину використовують у лікуванні хронічних захворювань дихальних шляхів , а також при запаленнях.
В малині міститься велика кількість вітаміну С, який в свою чергу допомагає при шлунково-кишкових захворюваннях, покращує колір обличчя та зміцнює імунітет.
Також малина містить вітамін А, вітаміни групи B, РР, бета-ситостерин, тому вона здатна боротись зі хворобами нирок, гіпертонії та недокрів’ї.
Корисні природні цукри: фруктозу та глюкозу ви теж знайдете в складі цієї ягідки. Вони живлять наш мозок, стимулюють гарну його роботу, а також покращують роботу серцево-судинної системи.
Для жінок особливо корисна ця ягода, адже вона містить високий вміст фолієвої кислоти, що дуже гарно впливає на репродуктивне здоров’я.
Читайте також : Любов не живе три роки.Любов живе стільки скільки ви цього бажаєте.Історія кохання
Ви здивуєтесь , якщо я скажу, що малину активно застосовують у косметології. Для прикладу, настій з квіточок малини допомагає при вуграх чи шкірних захворюваннях. Також настій з листя дуже корисний для лікування стоматиту, фарингіту й ангіни.
Зовнішньо настій листя застосовують для полоскання при стоматиті, фарингіті й ангіні.
А самі ягідки та настій з ягід допомагають зберегти молодіть, пружність і рівний тон обличчя. Боряться зі зморшками та прищами.
Як споживати малину?
Мабуть найкориснішим і найлегшим рецептом малини буде просто споживання свіжої ягоди , або ж заморожувати її без цукру та домішок.
Якщо тобі більше до смаку солоденькі ягідки, тоді можна перетерти ягоди з цукром і закатати в банки. Джерело
Найголовнішим є те, що малина стійка до термічної обробки і не втрачає своїх корисних властивостей.Тому сміливо можете варити, жарити, морозити малину і не хвилюватись. Вона дуже корисна та смачна.